کارپیش بر چرخ خیاطی چیست؟

کارپیش بر چرخ خیاطی چیست؟

چرخ خیاطی ماشینی مهم و بسیار کاربردی در هنر خیاطی به شمار میرود. بدون استفاده از چرخ خیاطی کار دوخت و دوز و تولید لباس بسیار سخت تر میشود. به کمک چرخ خیاطی بود که انسان توانست تولید لباس را در حجم انبوه گسترش داده و سرعت کار را به حداکثر برساند. چرخ خیاطی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. یکی از قسمت های مهم کارپیش بر نام دارد. آیا میدانید که کارپیش بر چرخ خیاطی چیست و چه کاربردی دارد؟

معرفی کارپیش بر چرخ خیاطی

کارپیش بر چرخ خیاطی یک قطعه دندانه دار و فلزی است که در محل دوخت و بر روی صفحه سوزن قرار دارد. کاربرد کارپیش بر حرکت دادن پارچه در هنگام دوخت میباشد. شکل کارپیش بر با توجه به مدل چرخ خیاطی متفاوت بوده و قابلیت تعویض را دارا میباشد.

کارپیش بر را میتوان یکی از مهم ترین قطعات چرخ خیاطی دانست. خرابی کارپیش بر میتواند باعث حرکت نکردن پارچه در هنگام دوخت شود. خوشبختانه تعویض کارپیش نسبتا ساده بوده که در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

پیشنهاد: مقاله حرکت نکردن پارچه زیر چرخ خیاطی را در اوموژ مطالعه نمایید!

انواع کارپیش بر چرخ خیاطی چیست؟

کارپیش بر چرخ خیاطی در تعداد دندانه های متفاوتی تولید میشود. با افزایش تعداد دندانه های کارپیش بر، اندازه دندانه ها کوچکتر میشود. برای دوخت پارچه های ضخیم باید از کارپیش بر با دندانه های درشت و تعداد کم استفاده نمود. برای پارچه های نازک نیز استفاده از کارپیش بر با دندانه های ریز و زیاد پیشنهاد میشود.

برای مثال کارپیش بر های ۱۹ دندانه، ۲۷ دندانه و ۳۴ دندانه نمونه ای از کارپیش بر های موجود در بازار هستند. در این مثال باید گفت که اندازه دندانه های کارپیش بر ۱۹ دندانه نسب به کار پیش بر های ۲۷ دندانه و ۳۴ دندانه درشت تر بوده و برای دوخت پارچه های ضخیم نسبتا مناسب تر میباشد.

البته منظور این نیست که برای دوخت پارچه های نازک و ضخیم دائما باید دست به تعویض کارپیش بر بزنید. برای مثال در صورتی که پارچه بسیار ضخیم بوده و کارپیش بر مورد استفاده توان کافی برای حرکت دادن پارچه را نداشته باشد میتوانید دست به تعویض کارپیش بر بزنید. استفاده از پایه سردوز مناسب نیز میتواند به عنوان راه حل استفاده شود.

عکس کارپیش بر چرخ خیاطی

پس به صورت خلاصه دانستیم:

  • با افزایش تعداد دندانه کارپیش بر، اندازه دندانه ها ریز تر میشوند.
  • برای دوخت پارچه های ضخیم از کارپیش با دندانه های درشت و تعداد کم استفاده میشود.
  • برای دوخت پارچه های نازک نیز استفاده از کارپیش بر با دندانه های ریز و تعداد زیاد پیشنهاد میشود.

مقاله چرا نخ چرخ خیاطی پاره میشه را در اوموژ بخوانید!

آموزش تعویض کارپیش بر چرخ خیاطی

برای تعویض کارپیش بر چرخ خیاطی طبق موارد زیر عمل کنید:

  1. بازکردن صفحه سوزن: ابتدا با استفاده از پیچ گوشتی، پیچ های صفحه سوزن را باز کرده و صفحه سوزن را بردارید. صفحه سوزن همان قسمتی از که دنده های کارپیش بر در شیار های موجود در آن نمایان هستند.
  2. بازکردن پیچ های کارپیش بر: پس از برداشتن صفحه چرخ خیاطی یا همان صفحه سوزن، پیچ های کار پیش بر را نیز با استفاده از پیچ گوشتی مناسب باز نمایید. کارپیش بر قدیمی را پس از بازکردن پیچ ها از محل بردارید.
  3. نصب کارپیش بر جدید: کارپیش بر جدید را در محل فوق قرار داده و پیچ های آن را ببندید. پیچ های کارپیش را کامل محکم نکنید و کمی باز بگذارید. پیچ های کار پیش را در انتها محکم خواهیم بست.
  4. بستن صفحه سوزن: صفحه سوزن را در محل به صورت دقیق قرار داده و پیچ های صفحه را ببندید.
  5. تنظیم محل کارپیش بر: پس از بستن پیچ های صفحه چرخ خیاطی، کار پیش بر را عقب و جلو کرده و محل دقیق کارپیش را تعیین کنید. سپس پیچ های کارپیش بر را محکم کنید. 

تعویض کارپیش بر به همین راحتی انجام شد. مهم ترین نکته این است که پیچ های کارپیش بر را پس از نصب صفحه محکم نمایید. ابتدا با جلو و عقب بردن کارپیش بر باید محل کارپیش را تنظیم کرده و سپس پیچ ها محکم شوند. به همین سادگی!

تعویض کارپیش بر چرخ خیاطی

در صورت نیاز میتوانید مقاله تنظیم کارپیش بر چرخ خیاطی را در اوموژ مطالعه نمایید.

امیدواریم که این مقاله از اوموژ شما را در رابطه با اینکه کارپیش بر چرخ خیاطی چیست و تعویض کارپیش بر چگونه است راهنمایی نموده باشد. در صورت علاقه میتوانید به صفحه لوازم خیاطی اوموژ مراجعه نموده و لوازم مورد نیاز خود را از این فروشگاه اینترنتی خریداری نمایید. از طریق فرم زیر نیز میتوانید نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

نظرات درباره “کارپیش بر چرخ خیاطی چیست؟

  1. ناشناس گفت:

    سلام وقت بخیر چرخ من راسته سرخوده رویانگ102هس خیلی اذیت می کنه با اینکه کاربلدم ولی دیگه خسته شدم کارپیشبر رو اکثرپارچه هام رد می ندازه باید با دستم پارچه رو بکشم عقب سخت می کشه عقب

  2. S گفت:

    سلام چجوری دندانه های کارپیشبر در چرخهای قدیمی رو ببریم پایین تا بتونیم باهاش مطلسه دوزی کنیم؟

  3. Zahara گفت:

    سلام خسته نباشید چرخ خیاطی قدیمی یوشا دارم میخوام باهاش گلدوزی کنم .ی صفخه ای چرخ قدیمی ها برا این منظور دارند ک من ندارمش .از کجا میتونم تهیه کنم لطفا راهنمایی کنید چ مراحلی داره تا آماده گلدوزی بشه چرخ

    1. اوموژ گفت:

      سلام و عرض ادب خدمت شما.
      متاسفانه پیدا کردن قطعات چرخ خیاطی هایی مانند یوشا امری نسبتا دشوار میباشد. برای پیدا کردن قطعه مورد نظر پیشنهاد میکنیم به فروشگاه های محلی که در زمینه فروش قطعات چرخ خیاطی فعالیت دارند مراجعه نمایید. روش دیگر جست و جو در پلتفرم هایی مانند شیپور و دیوار میباشد. همچنین میتوانید تعدادی از فروشگاه های بزرگ در زمینه قطعات چرخ خیاطی را در اینترنت جست و جو کرده و به آنها مراجعه نمایید. اگر ساکن تهران هستید، در بازار بزرگ 15 خرداد تعدادی فروشنده خوب در زمینه قطعات چرخ خیاطی فعالیت دارند که میتوانید به آنها مراجعه نمایید.

  4. ناشناس گفت:

    سلام . وقت بخیر چرخ خیاطی راسته دوز صنعتی من مدت یک سال بلا استفاده مانده بود و الان که لازمش داشتم میبینم در جهت مخالف می‌دوزد یعنی طرف عقب . چرخ خیاطی موتور سرخود هست
    لطفاً راهنمایی کنید چکارش کنم . خود به خود اینطوری شده . ممنون لطف تون

    1. اوموژ گفت:

      سلام خدمت شما.
      به صورت کلی مشکل دوخت برعکس در چرخ خیاطی میتواند به دلایل فعال بودن یا خرابی اهرم دوخت معکوس، حالت دوخت خاص و مشکلات کارپیش بر به وجود آمده باشد. در صورت علاقه توضیحات تکمیلی را میتوانید در مقاله دلیل برعکس دوختن چرخ خیاطی در اوموژ مطالعه نمایید.

  5. سنا گفت:

    درود .‌ در چرخ خیاطی یک دگمه ای هست که در کنارش نوشته شده است آپ و دان که آپ بالاست و دان نیز پایین .‌حال سئوال من این است که این مورد چه کاری انجام میدهد ؟ و چه زمانی باید از آپ یا دان استفاده کرد .‌با سپاس از شما .

    1. اوموژ گفت:

      درود و عرض ادب.
      گمان میکنم منظور شما دکمه بالا و پایین سوزن هست.
      کاربرد این دکمه در چرخ خیاطی تعیین وضعیت سوزن در هنگام اتمام کار میباشد. در هنگامی که دکمه در وضعیت آپ قرار دارد، پس از اتمام کار سوزن در حالت بالا باقی خواهند ماند، در هنگامی هم که این دکمه در وضعیت دان قرار داشته باشد، سوزن پس از اتمام کار در حالت پایین و در درون پارچه باقی خواهد ماند.
      معمولا وقتی میخواهید کناره های کار رو بدوزید و نیاز به چرخاندن کار هست، بهتر است دکمه در حالت پایین قرار داشته باشد. یعنی پس از ول کردن پدال، سوزن در حالت پایین و در درون پارچه قرار داشته باشد، سپس کار را چرخانده و ادامه همان دوخت را انجام دهید. استفاده از حالت دان در این حالت باعث میشود دوخت یک دست و تمیز باشد.
      از حالت آپ هم زمانی استفاده میشود که میخواهید قسمت های انتهایی کار را دوخت بزنید و نیازی به چرخاندن کار نیست. پس از اتمام کار، سوزن در حالت بالا قرار داشته و با استفاده از قیچی میتوانید نخ را بریده و دوخت را تمام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه
حساب کاربری