سوراخ شدن جوراب، مشکلی رایج و ناخوشآیند! به جرئت میتوان گفت همه ما در طول زندگی با سوراخ شدن جوراب مواجه شده ایم، مشکل سوراخ شدن جوراب رایج ترین مشکلی است که برای جوراب های محبوب ما میتواند اتفاق افتد. اعم از نوع و شکل جوراب در طول زمان ممکن است جوراب دچار پارگی و سوراخ شدن شود. اصلی ترین قسمتی که مستعد پارگی میشود نیز نوک جوراب میباشد، اما علت سوراخ شدن جوراب، این حادثه نامبارک چیست!؟
۱۵ علت اصلی سوراخ شدن جوراب
برای رفع هرمشکلی، اولین قدم شناسایی علت ایجاد مشکل و سپس رفع آن میباشد. برای رفع مشکل سوراخ شدن جوراب نیز باید ابتدا اصلی ترین دلیلی که باعث رخ دادن این اتفاق میشود را شناسایی نمود. ۱۵ علت سوراخ شدن جوراب، مخصوصا قسمت نوک جوراب و سایر قسمت های این پوشاک کوچک و جذاب به شرح زیر میباشند:
- کیفیت پایین جوراب
- استفاده از کفش نامناسب
- پوشیدن جوراب بدون کفش
- ناخن های بلند پا
- استفاده طولانی مدت و مکرر از جوراب
- استفاده از جوراب نامتناسب با نوع فعالیت
- استفاده از سایز نامناسب جوراب
- شستشوی نادرست جوراب
- تاکردن ناصحیح جوراب
- کشیدن بیش از حد جوراب
- استفاده از جوراب مرطوب
- الگوی راه رفتن نامناسب
- خشک و زبری پوست پا
- داشتن انگشتان کشیده پا
- تمام شدن عمر مفید جوراب!
دلیل سوراخ و پاره شدن جوراب برای هرفردی میتواند متفاوت باشد، برای رفع مشکل پاره شدن جوراب پیشنهاد میکنیم هریک از موارد ذکر شده را بررسی نمایید و علت مختص خود را پیدا نمایید. در ادامه به بررسی هریک از موارد ذکر شده میپردازیم:
۱. کیفیت پایین جوراب
جوراب مانند هر نوع پوشاکی از مواد اولیه متفاوتی تولید میشود، الیاف مصنوعی، نخ پنبه و ابریشم نمونه ای از مواد اولیه رایج در تولید جوراب به شمار میروند. بسته به نوع مواد اولیه مورد استفاده، جوراب دارای کیفیت متفاوتی خواهد بود. جوراب های تولید شده از مواد اولیه کم کیفیت در اثر اصطکاک ناشی از راه رفتن به راحتی پاره خواهند شد. علاوه بر مواد اولیه، نوع دوخت جوراب نیز برکیفیت محصول نهایی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
راه حل: درهنگام خرید جوراب باید به کیفیت جوراب توجه ویژه ای داشته باشید. دوخت صحیح و تمیز، نرمی و لطافت مناسب، رنگ شفاف و جنس با کیفیت مهم ترین نکاتی است که باید مورد بررسی قرار گیرند. در زمینه جنس جوراب، پیشنهاد ما نخ پنبه طبیعی میباشد. جوراب های نخ پنبه زبر نبوده و کاملا نرم و لطیف میباشند؛ در هنگام خرید میتوانید با کشیدن دست خود روی جوراب از نخ پنبه بودن جوراب اطمینان حاصل نمایید.
۲. استفاده از کفش نامناسب
کفش، یار همیشگی جوراب! همه ما در بیشتر مواقع، معمولا پس از پوشیدن جوراب، از کفش استفاده میکنیم و جوراب های ما زمان زیادی را داخل کفش سپری میکنند، اما علت سوراخ شدن جوراب در کفش چیست؟
سایش جوراب به قسمت های مختلف داخل کفش یکی از رایج ترین علل سوراخ شدن جوراب در کفش به شمار میرود. کفش هایی که دارای آستر داخلی زبر و خشن هستند میتوانند روند پاره شدن جوراب را تسریع بخشند. همچنین دوخت نامناسب آستر داخلی برخی از کفش ها با ایجاد برآمدگی های زبر نیز میتواند باعث سایش جوراب و درنهایت سوراخ شدن آن شوند.
راه حل: در هنگام خرید کفش به جنس آستر داخلی توجه داشته باشید. سعی کنید از کفش هایی استفاده کنید که دارای قسمت درونی نرم و لطیفی باشند. همچنین قسمت درونی برخی از کفش ها دارای دوخت های نامناسبی هستند که با ایجاد قسمت های برآمده و زبر میتوانند منجر به ایجاد سوراخ در نوک جوراب و سایر قسمت های آن شوند.
۳. پوشیدن جوراب بدون کفش
بهترین نوع استفاده از جوراب، پوشیدن به همراه کفش میباشد. استفاده از جوراب بدون استفاده از کفش باعث کاهش دوام و درنهایت سوراخ شدن جوراب خواهد شد. دلیل این امر برخورد جوراب با سطوح مختلف و ساییده شدن قسمت های مختلف جوراب میباشد، سطح جوراب به مرور زمان با سطوح مختلف درگیر شده و درنهایت پاره خواهد شد.
راه حل: پیشنهاد میکنیم تا حد ممکن از جوراب بدون کفش استفاده نکنید. بهترین راه حل استفاده از جوراب همواره به همراه کفش میباشد.
۴. ناخن های بلند پا
داشتن ناخن های بلند انگشتان پا اصلی ترین علت سوراخ شدن نوک جوراب به شمار میرود. ناخن پا با هر شکلی سطحی تیز داشته که به راحتی با لایی درونی جوراب درگیر میشود. پس از استفاده مکرر از جوراب با ناخن های بلند، به مرور زمان ضخامت سطح درگیر با ناخن کاهش یافته و در نهایت جوراب سوراخ خواهد شد.
راه حل: بهترین راه حل برای جلوگیری از پاره شدن جوراب به وسیله ناخن پا، کوتاه کردن ناخن تا اندازه مناسب میباشد. داشتن ناخن های کوتاه شده علاوه بر ممانعت از سوراخ شدن جوراب، میتواند به حفظ سلامتی پا با جلوگیری از بیماری های مختلف یاری رساند.
در اوموژ بخوانید: از کجا جوراب عمده بخریم!
۵. استفاده طولانی مدت و مکرر از جوراب
استفاده طولانی مدت یا مکرر از جوراب میتواند عمر مفید جوراب را بسیار کاهش دهد. استفاده طولانی مدت و مکرر از یک جوراب باعث اعمال فشار طولانی مدت به ناحیه خاصی از جوراب شده و مقاومت ناحیه را کاهش میدهد، درنهایت به مرور زمان سوراخی ناخوشآیند در ناحیه مذکور ایجاد خواهد شد. همچنین استفاده از یک جوراب خاص به طور طولانی مدت باعث افزایش تعداد دفعات شست نیز خواهد شد که این موضوع نیز امر مفید جوراب را کاهش خواهد داد.
راه حل: سعی کنید حداقل چند جفت جوراب مختلف را در اختیار داشته باشید. استفاده از یک جوراب ثابت به طور طولانی مدت علاوه بر افزایش احتمال سوراخ شدن جوراب، میتواند مشکلات پوستی ناشی از بیماری های مختلف را نیز به همراه داشته باشد. بهتر از به صورت دوره ای از جوراب های مختلف استفاده نمایید.
۶. استفاده از جوراب نامتناسب با نوع فعالیت
نوع جوراب باید متناسب با میزان فعالیت انتخاب شود. جوراب ها امروزه در انواع مختلفی تولید میشوند که هریک دارای ضخامت و جنس متفاوتی هستند. علاوه بر تنوع طرح، جوراب ها برای فعالیت های مختلفی در شکل های متفاوت طراحی شده اند، برای مثال جوراب های مچی برای فعالیت های سبک و استفاده در طول روز مناسب بوده و برای استفاده در طول ورزش و فعالیت های بدنی مختلف مناسب نیستند.
راه حل: بسته به نوع فعالیت هایی که انجام میدهید، انواع مختلفی از جوراب را تهیه کرده و در اختیار داشته باشید. برای مثال بهترین جوراب برای ورزش کردن، جوراب های اسپرت میباشند و جوراب هایی مانند مچی در طول فعالیت های بدنی ممکن است زود تر از حد انتظار دچار سوراخ شدن شوند.
پیشنهاد: مقاله جوراب نانو چیست را در اوموژ بخوانید!
۷. استفاده از سایز نامناسب جوراب
تهی پای رفتن به از جوراب تنگ! احتمالا متوجه شده اید که شکل صحیح ضرب المثل ذکر شده به صورت “تهی پای رفتن به از کفش تنگ” بوده و واژه جوراب با کفش جایگزین گردیده است، دلیل انجام این امر بیان اهمیت سایز جوراب میباشد! شاید سایز جوراب یکی از کم اهمیت ترین موارد در انتخاب جوراب برای برخی از افراد به شمار رود، اما سایز مناسب جوراب علاوه بر حفظ سلامتی پا میتواند از سوراخ و پاره شدن جوراب نیز جلوگیری نمایید.
راه حل: حتما به سایز جوراب خریداری شده توجه نمایید. جوراب انتخابی باید نه بیش از اندازه گشاد و نه بیش از اندازه تنگ باشد. جوراب های تنگ به دلیل فشار بالای حاصل از کشش به راحتی سوراخ خواهند شد. جوراب های گشاد نیز با برخورد با سطوح مختلف دچار نخ کشی و درنهایت پارگی خواهند شد. سایز جوراب ها معمولا از ۳۶ تا ۵۲ متغیر هستند که متناسب با سایز پا باید انتخاب شود.
۸. شستشوی نادرست جوراب
جوراب نیز به عنوان یکی از انواع پوشاک دارای شرایط مناسب و مطلوب برای شست و شو میباشد. به زبان ساده استفاده از شرایط نامناسب برای شستشوی جوراب میتواند با آسیب به بافت جوراب، مقاومت جوراب را کاهش داده و درنهایت منجر به ایجاد سوراخ های ریز و درشت در نوک و قسمت های مختلف جوراب شود!
راه حل: برای شستشوی جوراب هیچگاه از آب گرم یا جوش استفاده نکنید! بهترین شرایط دمایی برای شستشوی جوراب استفاده از آب سرد یا ولرم میباشد. همچنین بهتر است جوراب را جدا از سایر لباس ها شستشو داده و درهنگام شستشو، جوراب را برعکس نمایید.
۹. تاکردن ناصحیح جوراب
برخورد با جوراب، باید همراه با احترام باشد! بسیاری از افراد بدون اعمال نحوه صحیح تاکردن جوراب، جوراب های خود را به صورت تانزده در کشو قرار میدهند. جوراب های تانشده بیشتر از سایر انواع جوراب مستعد گیرکردن به قسمت های مختلف کمد یا کشو بوده و زودتر از بقیه پاره میشوند. همواره سعی کنید پس از استفاده یا شستشوی جوراب های خود، به صورت صحیح و منظم جوراب های خود را تا نمایید.
راه حل: جوراب های خود را تا کنید! یک روش بسیار عالی برای تازدن جوراب استفاده از روش مربعی میباشد که در تصویر زیر روش انجام آن نمایش داده شده است. از روش های دلخواه دیگری نیز میتوانید استفاده نمایید، اصلی ترین موضوع این است که جوراب را تانزده رها نکنید. مقاله کامل روش تا زدن جوراب را میتوانید در اوموژ مطالعه کنید.
۱۰. کشیدن بیش از حد جوراب
پوشیدن جوراب نیز آداب خود را دارد! یکی از عادات بسیار بد درهنگام پوشیدن جوراب، کشیدن بیش از حد جوراب میباشد. برخی از افراد پس از پوشیدن جوراب، ساق جوراب را بالاتر از حد لازم به سمت بالا کشیده و باعث اعمال فشار روی جوراب میشوند. این عادت نادرست علاوه بر تضعیف بافت جوراب، میتواند با برخورد دادن نوک جوراب با ناخن نیز باعث ایجاد سوراخ شود. همچنین کشیدن بیش از حد جوراب میتواند مشکلاتی برای سلامتی پا نیز ایجاد نماید.
راه حل: باتوجه به نوع جوراب، ساق جوراب را تا محدوده لازم بالا کشیده و از اعمال فشار مضائف روی جوراب خودداری نمایید. برای مثال در جوراب های مچی محدوده مناسب برای قرارگرفتن ساق جوراب، کمی بالاتر از قوزک پا بوده و نیازی به اعمال فشار مضائف نیست.
۱۱. استفاده از جوراب مرطوب
همواره جوراب های خود را خشک نگه دارید. جوراب های مرطوب و خیس دربرابر عوامل فیزیکی مقاومت بسیار کمتری داشته و راحت تر میتوانند دچار پارگی و سوراخ شدن شوند. همچنین جوراب های مرطوب در برابر عوامل بیماری زا مختلف مانند قارچ ها نیز نفوذپذیرتر میباشند.
راه حل: همواره پس از شست و شوی جوراب، جوراب را به صورت کامل خشک نموده و سپس استفاده نمایید. همچنین درصورت نفود رطوبت به جوراب و احساس خیس شدن جوراب، سعی کنید جوراب را تعویض نمایید. استفاده از جوراب مرطوب میتواند باعث افزاییش احتمال آسیب به پا شود، برای مثال شرایط نفوذ باکتری ها و قارچ ها به پا آسان تر میشود.
۱۲. الگوی راه رفتن نامناسب
این مورد شاید بسیار دور از انتظار به نظر برسد، اما الگوی راه رفتن نیز میتواند باعث سوراخ شدن جوراب شود! اما چگونه؟ عدم قرارگیری صحیح و کامل پا روی سطح زمین میتواند باعث شود به قسمتی از پا بیشتر از سایر قسمت ها فشار وارد شود. همچنین برخی از افراد با کشیدن پاهای خود روی سطح زمین نیز عمر مفید جوراب های خود را کاهش میدهند.
راه حل: درصورتی که احساس میکنید الگوی راه رفتن شما کمی دارای ایراد میباشد، بهتر است برای رفع آن اقدام کنید. الگوی راه رفتن نامناسب علاوه بر سوراخ کردن جوراب، باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی مانند آسیب به پا و ستون فقرات شما خواهد شد.
۱۳. خشک و زبری پوست پا
خشک بودن پوست کف پا، مخصوصا در قسمت پاشنه، یک سطح زبر محسوب شده و میتواند بافت جوراب را تضعیف نماید. ترک پاشنه نیز یکی از رایج ترین مشکلات قسمت پاشنه پا است که میتواند با زبری خود قسمت های مختلف جوراب را تهدید به سوراخ کردن نماید!
راه حل: درصورتی که احساس میکنید پوست کف پای شما خشک است، بهتر است از کرم های مرطوب کننده مختلف استفاده نمایید. درموارد شدید تر مانند ترک داشتن پاشنه نیز پیشنهاد میکنیم به پزشک مراجعه نمایید. با درمان مشکل علاوه بر دستیابی به سلامتی میتوانید از سوراخ شدن جوراب هایتان نیز جلوگیری نمایید.
۱۴. داشتن انگشتان کشیده پا
آخرین و عجیب ترین دلیل سوراخ شدن جوراب، انگشتان کشیده ناشی از ژنتیک متفاوت میباشد. احتمالا فکرش را هم نمیکردید که این مورد نیز بتواند سوراخ کننده جوراب باشد! انگشتان کشیده و بلند با اعمال فشار روی جوراب میتواند جوراب را سوراخ نماید.
راه حل: این مورد به نظر دیگر راه حلی نداشته باشد، چرا که نمیتوان به عنوان مشکل این مورد را بررسی نمود. طبیعتا ژنتیک هرفردی متفاوت بوده و هر شخصی دارای زیبایی های منحصر به فرد خود میباشد. استفاده از جوراب های کمی سایز بزرگ تر میتواند برای شما مناسب باشد.
۱۵. تمام شدن عمر مفید جوراب!
جوراب نیز مانند هر نوع پوشاکی دارای عمر مفید است. به زبان ساده تر، جوراب دارای تاریخ انقضا بوده و پس از مدتی به صورت طبیعی دچار سوراخ شدن خواهد شد! عمر مفید جوراب های معمولی و با کیفیت بین ۶ تا ۱۲ ماه و عمر مفید جوراب های با کیفیت پایین تر حدود ۳ ماه میباشد.
راه حل: پس از ۱۰ تا ۱۲ ماه استفاده از جوراب، احتمال سوراخ شدن جوراب نیز افزایش خواهد یافت. پیشنهاد میکنیم هر ۱۲ به فکر تعویض جوراب های خود باشید.
جلوگیری از سوراخ شدن جوراب
اصلی ترین دلایل سوراخ شدن جوراب مواردی مانند کیفیت پایین جوراب، استفاده از کفش نامناسب، پوشیدن جوراب بدون کفش، ناخن های بلند پا، شستشوی نادرست و کشیدن بیش از حد جوراب میباشند. برای جلوگیری از سوراخ شدن جوراب ابتدا موارد ذکر شده را بررسی نمایید، در صورتی که مشکل همچنان پابرجا بود سایر موارد مانند استفاده از جوراب نامتناسب با نوع فعالیت و موارد ذکر شده در قسمت های فوق را مطالعه نمایید.
اصلی ترین و مهم ترین دلیل پاره و سوراخ شدن جوراب، کیفیت پایین جوراب است، پیشنهاد میکنیم همواره از جوراب های باکیفیت استفاده نمایید. جوراب با کیفیت علاوه بر مقاومت بالا در برابر پاره شدن، به حفظ سلامتی پا کمک رسانده و احساسی بسیار خوشآیند را برای شما به همراه خواهد داشت.
پس از سوراخ شدن جوراب چه کار کنیم؟
درصورتی که جوراب شما دچار پارگی و سوراخ شدن گردید، میتوانید جوراب خود را رفو کنید. کافی است دست به سوزن شده و با مقدار کمی نخ قسمت سوراخ شده جوراب را رفو کرده و بدوزید. رفو کردن جوراب نیازمند مهارت بالایی نبوده و با کمی دانش در حوزه دوزندگی میتوان به راحتی سوراخ های موجود روی جوراب را ترمیم نمود. راه حل ساده تر نیز خرید جوراب جدید میباشد!
در این مقاله از اوموژ به بررسی ۱۵ علت سوراخ شدن جوراب پرداختیم. درصورتی که نیاز به جوراب با کیفیت عمده دارید، فروشگاه اوموژ در خدمت شماست! اوموژ یک فروشگاه اینترنتی در زمینه خرید عمده جوراب است که به راحتی میتوانید از سراسر کشور خرید خود را این فروشگاه انجام دهید.
برای مثال میتوانید با مراجعه به دسته بندی های جوراب مچی عمده زنانه و یا جوراب مچی عمده مردانه محصولات این دسته بندی ها را نیز مشاهده کرده و در صورت علاقه خرید خود را انجام دهید. در پایان از شما دعوت میکنیم از طریق فرم موجود در قسمت زیر نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.