جوراب های شلواری از محبوب ترین مدل های جوراب های زنانه هستند که به عنوان شلوار نیز استفاده میشوند. یعنی جوراب شلواری را در اصل میتوان شلواری دانست که دارای جوراب به صورت پیوسته در خود میباشد. استفاده از جوراب های شلواری در طول روز، باعث کثیف شدن این مدل از جوراب های زنانه شده و در نهایت زمان شستن آنها فرا خواهد رسید.
شستن جوراب شلواری شاید در ابتدا موردی ساده به نظر برسد، اما باید بگوییم شست و شوی نامناسب، یکی از اصلی ترین دلایل کاهش عمر جوراب های شلواری به شمار میرود. استفاده از شوینده و دمای آب مناسب نکاتی هستند که باید در شستشوی جوراب شلواری رعایت شوند، باقی نکات مهم و ضروری را در این مقاله بررسی خواهیم نمود، با ما همراه باشید.
معرفی بهترین روش برای شستن جوراب شلواری
شستن جوراب های شلواری باید به گونه ای صورت گیرد که در کنار تمیز کردن جوراب شلواری از آلودگی های مختلف و رفع بوهای نامطبوع احتمالی، به بافت جوراب شلواری نیز آسیبی وارد نشده و کیفیت جوراب به خوبی حفظ گردد. بهترین روش برای شست و شوی جوراب های شلواری را در قالب نکات زیر بررسی مینماییم:
قبل از خواندن مطالب زیر، در صورت علاقه میتوانید مقاله جامع تر راهنمای شستن جوراب را نیز در اوموژ بخوانید!
۱. شستن دستی جوراب شلواری
بهترین روش برای شستن جوراب شلواری، شستشو به صورت دستی است. این روش در کنار تمیز نمودن جوراب، کیفیت بافت جوراب شلواری را نیز حفظ خواهد نمود:
- تشت یا سینک را با آب ولرم یا سرد پر نمایید، استفاده از آب گرم باعث کاهش حالت کشسانی جوراب شلواری میشود و با آسیب رساندن به بافت جوراب شلواری، حالت درست ایستادگی جوراب شلواری را خراب خواهد نمود.
- مقداری شوینده ملایم مانند شامپو کودک به آب اضافه نمایید. به صورت کلی از شوینده هایی که برای لباس های ظریف مناسب هستند استفاده کنید. از صابون و شوینده های آنتی باکتریالی و بسیار قوی استفاده نکنید، چرا که میتوانند بافت جوراب شلواری را تضعیف نمایند. شوینده های ملایم برای تمیز نمودن جوراب شلواری از آلودگی های مختلف کافی خواهند بود.
- در صورت علاقه میتواند به جای شوینده از جوش شیرین یا سرکه استفاده نمایید. جوش شیرین و سرکه در رفع بوی نامطوبع در جوراب شلواری هایی که عرق زیادی را جذب نموده اند میتوانند بسیار موثر واقع شوند.
- حدالامکان سعی کنید رنگ های جوراب شلواری را به صورت جدا از یکدیگر بشویید. بهتر است حداقل جوراب شلواری های تیره و روشن را به صورت تفکیک شده شست و شو نمایید؛ چرا که ممکن جوراب های شلواری هنگام شست و شوی رنگ پس دهند و رنگ های یکدیگر را جذب نمایند.
- برای تمیز شدن بهتر، پیشنهاد میکنیم ابتدا جوراب شلواری را برعکس نموده و سپس وارد آب نمایید. چرا که سطح داخلی جوراب تحت تاثیر تعریق بیشتری بوده و نسبت به سطح بیرونی آلوده تر میباشد.
- پس از برعکس نمودن، جوراب شلواری را وارد آب نموده و سپس به آرامی بسابید. هنگام شستن جوراب شلواری، جواهرات موجود مانند انشگتر را از دستان خود درآورید، چرا که ممکن است جوراب شلواری به انگشتر یا سایر جواهراتی که استفاده میکنید گیر کند و بافت جوراب شلواری نخ کش یا پاره شود.
- حال، جوراب شلواری را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در محلول آب و شوینده قرار دهید تا خیس شود. در این مدت عرق بدن، گرد و غبار و موارد مختلف موجود در بافت جوراب شلواری وارد آب خواهند شد.
- پس از مدت زمان کوتاه ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ای، حال نوبت به شست و شوی نهایی میرسد. به آرامی باری دیگر جوراب شلواری را بسابید تا کاملا تمیز و پاکیزه شود.
- جوراب شلواری را از آب خارج نمایید و زیر آب سرد یا ولرم شیر قرار دهید، تمام کف و شوینده جذب شده در بافت جوراب شلواری را بشویید.
- در نهایت، جوراب شلواری را به آرامی فشار دهید تا آب های اضافی از بافت جوراب خارج شوند. از چلاندن جوراب شلواری پرهیز کنید، چرا که باعث آسیب به بافت جوراب شلواری و کاهش حالت کشسانی خواهد شد. فشردن ملایم برای خروج آب از بافت جوراب شلواری کافی خواهد بود.
شستن دستی جوراب شلواری تمام است و تنها مرحله باقی مانده، قرار دادن مناسب جوراب شلواری برای خشک شدن میباشد. نکات مهم خشک کردن جوراب شلواری را در قسمت های پایین تر این نوشته بررسی خواهیم نمود.
۲. شستن جوراب شلواری با ماشین لباسشویی
بهترین نحوه شست و شو برای جوراب های شلواری، شستشوی به صورت دستی است، اما طبیعتا این روش زمان بر و سخت تر از شستن به وسیله ماشین لباس شویی است. اگر میخواهید جوراب های شلواری خود را با ماشین لباس شویی بشویید، بهتر است نکات زیر را رعایت نمایید:
- برای شستن جوراب های شلواری به وسیله ماشین لباسشویی، باید از کیسه یا توری لباس شویی استفاده نمایید. جوراب های شلواری را داخل کیسه قرار داده و سپس برای شست و شوی درون ماشین لباس شویی قرار دهید. قرار دادن جوراب شلواری به صورت مستقیم در ماشین لباسشویی باعث تضعیف بافت جوراب شلواری خواهد شد، حتما از کیسه یا توری استفاده نمایید.
- در صورتی که کیسه یا توری لباسشویی در اختیار ندارید، میتوانید از روبالشتی استفاده کنید. پس از قرار دادن جوراب های شلواری در درون روبالشتی، با استفاده از کش سر روبالشتی را ببندید.
- تنظیمات لباس شویی را روی دمای آب سرد (کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد) و شست و شوی ملایم قرار دهید. برای مثال تنظیماتی که مخصوص شستن لباس های با بافت ظریف هستند مناسب خواهند بود.
- برای شست و شوی جوراب های شلواری، استفاده از مایع لباسشویی ملایم کافی است، به هیچ عنوان از سفید کننده یا نرم کننده برای شستن جوراب های شلواری استفاده نکنید. نرم کننده و سفید کننده تنها باعث تضعیف بافت جوراب های شلواری خواهند شد.
- پس از اتمام شستوشوی توسط ماشین لباسشویی، جوراب شلواری ها را از کیسه لباس شویی خارج نمایید و آماده خشک کردن نمایید.
در این مرحله تنها کار لازم استفاده از تنظیمات مناسب و استفاده از شوینده مناسب میباشد. در پایان نیز باید از طریقه درست برای خشک کردن جوراب های شلواری که در ادامه بررسی خواهند شد استفاده نماییم.
۳. خشک کردن جوراب های شلواری پس از شست و شو
خشک کردن جوراب های شلواری در شرایط صحیح و مناسب موردی مهم در جهت حفاظت از بافت جوراب شلواری محسوب میشود. بهترین روش خشک کردن جوراب شلواری به صورت زیر میباشد:
- یک حوله را روی زمین پهن کرده و سپس جوراب شلواری را به صورت کامل داخل حوله پهن نمایید. حوله بهترین گزینه برای خشک کردن جوراب های شلواری است چرا که بافت ظریفی دارند.
- پس از پهن کردن جوراب شلواری روی حوله، حال باید حوله را لول کنید و سپس برای خشک کردن جوراب شلواری حوله را فشار دهید. فشار دادن حوله باعث جذب آب از جوراب شلواری توسط حوله خواهد شد.
- حوله را از حالت رول به حالت معمولی باز گردانید، سپس جوراب شلواری را برای خشک شدن روی حوله به مدت یک ساعت یا بیشتر برای خشک شدن باقی بگذارید. جوراب شلواری به راحتی خشک شده و نیاز به کار بیشتری نخواهد بود.
- برای خشک کردن جوراب های شلواری، از چلاندن، قرار دادن در معرض نور خورشید، استفاده از گیره و آویزان کردن، پرهیز کرده و از خشک کن لباس نیز استفاده نکنید. بهترین راه برای خشک کردن جوراب شلواری بدون آسیب زدن به بافت این مدل جوراب زنانه، استفاده از حوله و داشتن صبر میباشد.
حال به راحتی میتوانید پس از شست و شوی به صورت دستی و یا با استفاده از ماشین لباسشویی، جوراب شلواری های خود را به صورت صحیح و مناسب خشک نمایید.
جمع بندی
در این مقاله از اوموژ، مرکز فروش جوراب عمده به بررسی راهنمای شستن جوراب شلواری پرداختیم. دانستیم جوراب شلواری بهتر است به صورت دستی، با دمای آب سرد و کمتر از سی درجه سانتی گراد و با شوینده های ملایم شسته شود. در ماشین لباسشویی نیز باید جوراب های شلواری را درون کیسه یا توری قرار دهید و در نهایت برای خشک کردن نیز از جوراب استفاده نمایید.